صدها سال درختان مرکبات در کشورهای تولید کننده بزرگ دنیا از نوع بذری بودند . این درختان دارای دوره نونهالی طولانی بودهد و چندین سال فاقد میوه با قدرت رشد زیاد و خارهای زیادی تولید می کردند. به همین دلیل ازدیاد بذری به عنوان نامطلوب شناخته شده است . و بازگشت سریع سرمایه جهت احداث باغ امکان پذیر نمی باشد ، از طرف دیگر ارقام تجارتی در حالت بذری نسبت به پوسیدگی ریشه وعاری نماتد ریشه حساس می باشد. امروز در اکثر باغ های مناطق مرکبات خیز جهان پیوند ارقام تجارتی به عنوان نیوندک دری پایه دایج می باشد . انتخاب پایه مناسب در هر منطقه ار نکات بسیار مهم و قابل توجه است. دستیابی به یک باغ مطلوب ، متضمن پایه است که پشم ریشه مناسبی را تشکبل دهد. علی رغم مراقبت های سالیانه که از باغ از لحاظ تغذیه مواد غذایی و آب لازم است ، پشم در ریشه نیز نقش موثری در جذب مواد ایفا می کند . بیش از بیست مشخصه باغبانی تحت تاثیر پایه قرار دارد . این خصوصیات شامل قدرت رشد و اندازه درخت – عمقریشه- مقاومت به یخبندان – میزان محصول – کیفیت درونی میوه – تارخ بلوغ- عادت پذیری و تحمل به شرایط خاک مثل شوری بالای خاک ، آب اشباع – مقاومت به نمانده ها وعیارهای پوسیدگی ریشه ربلایت می باشد. لذا بر حسب محدودیت هایی که در سطح کشت مرکبات دارد می توان پایه مناسبی انتخاب کرد . برای مثال پایه نارنج در مناطقی که بیماری تریستزا وجود دارد (مثل کشورهای اسپانیا) برزیل، کالیفرنیا . نباید به عنوان پایه استفاده شود زیرا رقم پیوندی دری این پایه خیلی زود از بین می رود. یا در مناطقی که خطر سرمازدگی وجود دارد نباید از پایه لیمو استفاده کرد زیرا این پایه ها باعث گسترش اسکلت هوایی و تاخ ها می گردند. باعث رمازدگی درختان می شود. شرایط محیطی منطقه و شرایط خاک مهمترین شرط انتخاب پایه است . مثلا پایه نارنج در خاک های قلیایی و شور گسترده می گردد و پایه دافلون با مقاومت به خشکی بالا برای خاک های شنی قابل استفاده است. برحسب رقم مورد استفاده نحوه مصرف تازخوردی یا تبدیلی پایه انتخابی تاثیر زیادی روی میوه می گذارد . پایه نارنگی کلئوپاترا برای نارنگی ها مناسب است اما پرتقال و گریب فورت روی این پایه میوه کوچک تولیدمی کنند. پایه هایی که پیوندک روی آن قدرت رشد بالایی دارند مثل دالفون – لیمو ترش و دنگ یولایم محصول بالایی تولید می کند اما کیفیت میوه ضعیف بوده . این میوه شیر برای صنایع تبدیلی مناسب بوده و مصرف خوردنی کمتری دارد. برعکس پیوند پرتقال – گریب فورت روی پایه نارنج و یستروملو- ترویر یسترنج کیفیت میوه افزایش یافته و برای مصرف تافوری و صنایع تبدیلی مطلوب است .

خصوصیات پایه نارنج: نارنج رایج ترین پایه مرکبات در مناطق مرکبات خیز دنیا بوده است . حساسیت این پایه به بیماری ویروسی تریستزا باعث شده که استفاده از این پایه در کشورهای متوسط تاج بزرگ ، رشد وسیع ،عمیق بوده و ضمن مقاومت در برابر سرما سریعا مقاوم به خشکی می باشد